Een Covid Safe Ticket wordt gescand aan de inkom van een feestje.
Volledig scherm
Een Covid Safe Ticket wordt gescand aan de inkom van een feestje. © BELGA

Grote Coronastudie: meerderheid is voorstander van ruimer gebruik Covid Safe Ticket

AntwerpenAls het van de – gevaccineerde – deelnemers van de Grote Coronastudie afhangt, mag het Covid Safe Ticket de komende maanden een nog belangrijkere rol gaan spelen, zeker in de vrijetijdssector. Slechts één op vijf gelooft dat de wereld weer zoals vroeger wordt. Dat (en meer) blijkt uit de 43e ronde van de Grote Coronastudie.

  1. Listige oplichters die diamanthandelaren hun handelswaar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Listige oplichters die diamanthan­de­la­ren hun handels­waar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”

    Hrair C. en 8 andere beklaagden beloofden verschillende diamanthandelaren dat ze hun handelswaar als tussenpersoon zouden doorverkopen, als ze de diamanten maar in consignatie gaven. In werkelijkheid verkochten ze de diamanten ver onder de marktwaarde en zagen de oorspronkelijke eigenaars geen cent meer terug. Daarom riskeren ze nu tot meer dan 3 jaar cel. “Wanneer mensen naar hun geld of diamanten vroegen, trok hij soms een mes of vertelde hij hen dat hij banden had met Hezbollah.”