De granaat rolde uit de inkomhall en ontplofte op het voetpad.
Volledig scherm
De granaat rolde uit de inkomhall en ontplofte op het voetpad. © Marc De Roeck

Grote cocaïnevangsten gaan gepaard met golf van granaataanslagen

Enkele grote cocaïnevangsten (500 kg, 550 kg en 765 kg) van afgelopen week gaan gepaard met een golf van ontploffingen in Deurne en Borgerhout.  Maandagochtend rond 3 uur ontplofte een granaat in de Gryspeerstraat  in het portaal van een leegstaande apotheek. De nieuwe eigenaar van het gebouw twijfelt eraan of hij er wel wil blijven wonen met zijn kindje.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Op stap in de iconische, maar verloederde Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”
  PREMIUM
  Deurne

  Op stap in de iconische, maar verloeder­de Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”

  “Een bloem die uit de zon opbloeit.” De gerenommeerde Antwerpse architect Renaat Braem was lyrisch over zijn plannen voor de Arenawijk in Deurne uit de jaren zestig. Helaas werd het ontwerp slechts gedeeltelijk uitgevoerd én raakte de sociale woonwijk doorheen de jaren sterk in verval. Vandaag zijn de iconische Braemblokken zó verloederd dat huisvesting onmogelijk is geworden. Dat heeft ook de stad begrepen. Die laat de wijk straks grondig onder handen nemen. “Eindelijk”, slaken buren een kreet van opluchting. “Hier laat je toch geen mensen wonen?”
 3. Gevaarlijk rijgedrag, roodrijden, drugs en lachgas achter het stuur: politie heeft handen vol tijdens controles
  ANTWERPEN

  Gevaarlijk rijgedrag, roodrijden, drugs en lachgas achter het stuur: politie heeft handen vol tijdens controles

  De lokale politie heeft tijdens een verkeersactie in Deurne Zuid, Deurne Noord, Borgerhout en Berchem 165 inbreuken vastgesteld. 22 vrachtwagens, zwaarder dan 3,5 ton, hadden zich fout geparkeerd. Op drie van de 185 gecontroleerde parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zijn voertuigen in overtreding genomen omwille van onrechtmatig gebruik van die voorbehouden plaatsen.