De granaat rolde uit de inkomhall en ontplofte op het voetpad.
Volledig scherm
De granaat rolde uit de inkomhall en ontplofte op het voetpad. © Marc De Roeck

Grote cocaïnevangsten gaan gepaard met golf van granaataanslagen

Enkele grote cocaïnevangsten (500 kg, 550 kg en 765 kg) van afgelopen week gaan gepaard met een golf van ontploffingen in Deurne en Borgerhout.  Maandagochtend rond 3 uur ontplofte een granaat in de Gryspeerstraat  in het portaal van een leegstaande apotheek. De nieuwe eigenaar van het gebouw twijfelt eraan of hij er wel wil blijven wonen met zijn kindje.

 1. Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen, gemeenteraad beslist morgen over ruimtelijk uitvoeringsplan
  Antwerpen

  Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekers­voor­zie­nin­gen, gemeente­raad beslist morgen over ruimtelijk uitvoe­rings­plan

  De stad Antwerpen plant de bouw van nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen aan het Rubenshuis, waarbij het verhaal van Rubens rond de historische tuin georganiseerd wordt. Om dat mogelijk te maken, wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt: het RUP Rubens. Het college van de burgemeester en schepenen besliste om de definitieve vaststelling voor dit ruimtelijk uitvoeringsplan ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad op 26 oktober.
 2. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.