In 2019 werd de nieuwe kraker van ExxonMobil, liefst 96 meter hoog, in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2019 werd de nieuwe kraker van ExxonMobil, liefst 96 meter hoog, in gebruik genomen. © PhT

Grote Antwerpse industriebedrijven investeren fors: record van 11,6 miljard euro in tien jaar

AntwerpenDe 25 grote industriële bedrijven in de Antwerpse haven hebben de voorbije tien jaar voor bijna 11,6 miljard euro geïnvesteerd. Liefst 53 nieuwe projecten zijn in de steigers gezet. Drieënveertig daarvan zullen voor 2022 in gebruik zijn genomen. Dat blijkt uit een overzicht van Voka Antwerpen-Waasland.

 1. UA-rector wil ‘schachtenverkoop’ verbieden, maar wat vinden de studentenclubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitensporigheden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  UA-rector wil ‘schachten­ver­koop’ verbieden, maar wat vinden de studenten­clubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitenspo­rig­he­den”

  Moet de ‘schachtenverkoop’ – de traditie dat kersverse studenten per opbod ‘verkocht’ worden en daarna (vernederende) taken moeten vervullen – expliciet verboden worden? UA-rector Herman Van Goethem meent dat de praktijk misbruik in de hand werkt en vindt van wél. Antwerps onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit) neemt voorlopig geen standpunt in. En ook de Antwerpse studentenverenigingen reageren uiterst voorzichtig. “We willen, zo nét voor de start van het academiejaar, niet in een mediastorm belanden.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).