Het schip zal 10 maanden per jaar in een Afrikaanse haven aanmeren om er mensen de levensnoodzakelijke medische zorg te verlenen die ze daar missen. Hier een archiefbeeld van een ander schip van Mercy Ships.
Volledig scherm
Het schip zal 10 maanden per jaar in een Afrikaanse haven aanmeren om er mensen de levensnoodzakelijke medische zorg te verlenen die ze daar missen. Hier een archiefbeeld van een ander schip van Mercy Ships. © Vertommen

Grootste private ziekenhuisschip ter wereld wordt in Antwerpse haven afgewerkt

AntwerpenIn het voorjaar van 2021 zal het schip de Global Mercy in Antwerpen ingericht en afgewerkt worden tot het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Daarover hebben Port of Antwerp en hulporganisatie Mercy Ships overeenstemming bereikt. Het schip zal kosteloos gedurende meer dan 3 maanden in de haven van Antwerpen kunnen liggen voor deze werken. De bouw van de Global Mercy maakt vanaf eind 2021 een verdubbeling van de medische hulp mogelijk in de allerarmste landen van Afrika.

 1. Stad zoekt innovatieve projecten voor Kempeneiland op Antwerps Eilandje
  Antwerpen

  Stad zoekt innovatie­ve projecten voor Kempenei­land op Antwerps Eilandje

  AG Vespa, de vastgoedbeheerder van de stad Antwerpen, is op zoek naar innovatieve projecten die het Kempeneiland, het gebied tussen het Asiadok en het het Kempisch dok op het Antwerpse Eilandje, een tijdelijke invulling willen geven. Geïnteresseerde bedrijven kunnen op termijn een permanente stek krijgen in het toekomstproject ‘Innovatieve Stadshaven’. Dat moet de Asiadok-Oostkaai, het Kempeneiland en het Mexico-eiland omvormen tot een hotspot van innovatieve maakbedrijvigheid.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"