Het bedrijventerrein rond de Groothandelsmarkt op het Kiel wordt heringericht.
Volledig scherm
Het bedrijventerrein rond de Groothandelsmarkt op het Kiel wordt heringericht. © Google Maps

Groothandelsmarkt op het Kiel krijgt make-over met Vlaamse steun

HobokenStad Antwerpen zal het openbaar domein rond bedrijventerrein Groothandelsmarkt op het Kiel herinrichten. Op vlak van mobiliteit, water en publieke ruimte zou de site aan een duurzamere toekomst bouwen.  Voor deze heraanleg zal de stad een subsidieaanvraag bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen indienen, die tot 70% van de kosten kan dekken.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?