Onder andere Warre Borgmans en Barbara Sarafian spelen de iconische thriller 'Moord op de Orient Express' in Theater Elckerylic.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder andere Warre Borgmans en Barbara Sarafian spelen de iconische thriller 'Moord op de Orient Express' in Theater Elckerylic. © Marc Aerts

Groot voetbalfeest of spannend theaterstuk? Ontdek onze weekendtips in en rond Antwerpen

REGIO ANTWERPENGeen zin om thuis te blijven zitten tijdens het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 november? Dan helpen wij je graag verder met vijf leuke tips uit Antwerpen en omstreken. Of je nu houdt van een leuke familiedag, een culturele activiteit voor de meerwaardezoeker of een stevig dansfeest.

  1. “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?
    PREMIUM

    “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?

    Koken voor je gepensioneerde buurvrouw, een alleenstaande moeder met financiële problemen of een niet-erkende politiek vluchteling in je de buurt? Het zorgt voor verbinding én maakt voor de mensen die je helpt een enorm verschil. Bert, Leyla en Carl vertellen hoe zij startten met solidair koken en waarom ze er zoveel voldoening uit halen. “Ik weet hoe moeilijk het is als niemand je helpt als je machteloos bent. Maar ook hoe goed het voelt als er wél een helpende hand is.”