De groene zone loopt tot aan het Kempisch Dok en het Asiadok, met onder meer fietspaden, fietsenstallingen en een daktuin op de ondergrondse parking van het ziekenhuis. Ook de nieuwe tramlijn zal langs de kade passeren.
Volledig scherm
De groene zone loopt tot aan het Kempisch Dok en het Asiadok, met onder meer fietspaden, fietsenstallingen en een daktuin op de ondergrondse parking van het ziekenhuis. Ook de nieuwe tramlijn zal langs de kade passeren. © RV

Groene boulevard langs dokken

ANTWERPENHet Antwerpse stadsbestuur heeft een definitief plan klaar voor de ontwikkeling van de site rond de Kempenstraat aan het Kempisch dok en het Asiadok. Daar wordt momenteel het centrale Cadix-ziekenhuis neergepoot. Op het perceel rond het ziekenhuis komen hoofdzakelijk groenzones voor voetgangers en fietsers.

  1. Werken aan Antwerpse Scheldetunnel mogen starten ... maar actiegroepen geven zich niet gewonnen
    PREMIUM
    Antwerpen

    Werken aan Antwerpse Scheldetun­nel mogen starten ... maar actiegroe­pen geven zich niet gewonnen

    De grondbemalingswerken voor de bouw van de Scheldetunnel in Antwerpen, een cruciaal onderdeel van de Oosterweelverbinding, kunnen dan tóch van start gaan. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de claim van vier natuurverenigingen afgewezen. Maar daarmee is de kous allicht niet af: de kans op een (langere) procedure ten gronde is groot. “Tenzij de overheid de lozingen uit eigen beweging stopt”, aldus de actiegroepen.