Een bijlesleraar helpt een middelbare student met zijn leerstof: "De laatste weken voor de examenperiode zijn hee belangrijk."
Volledig scherm
Een bijlesleraar helpt een middelbare student met zijn leerstof: "De laatste weken voor de examenperiode zijn hee belangrijk." © Klaas De Scheirder

Gratis bijles en studeerplekken voor scholieren in Kras Noord: “Studeren was al zo moeilijk door corona, en reken daar nu de nieuwe maatregelen bij”

AntwerpenVorige examenperiode kon studeren nog in De Roma, dit keer is het in jeugdwerkorganisatie Kras Noord te doen. De jongerenbeweging RedFox biedt er zaterdag 11 en zondag 12 december vijftig stille studeerplekken per dag aan: “De nood aan studieplekken voor jongeren tijdens de crisis is veel groter dan het aanbod.”

 1. Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”
  ANTWERPEN/STABROEK

  Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”

  Nico Vermeulen (37) van schoenwinkel en lakkerij Bristol in Stabroek en zijn zoon Sennacruz (10) hebben zich sinds afgelopen zomer ingezet voor vrijwilligerswerk en goede doel acties. Zondag deelden ze met bakfietsen ingezamelde jassen uit aan daklozen in Antwerpen. “Ik was wat op zoek naar mezelf, en heb in vrijwilligerswerk mijn roeping gevonden, een waarde die ik graag deel met mijn zoon.”
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.