Gouverneur Cathy Berx vorige week op haar persconferentie waar de provinciale maatregelen werden aangekondigd.
Volledig scherm
Gouverneur Cathy Berx vorige week op haar persconferentie waar de provinciale maatregelen werden aangekondigd. © Klaas De Scheirder

Gouverneur Berx stuurt maatregelen bij; geen aanpassing van avondklok verwacht

Een of meerdere van de bijkomende coronamaatregelen die vorige week woensdag van kracht werden in de provincie Antwerpen worden bijgestuurd. Gouverneur Cathy Berx heeft de pijnpunten vanmiddag besproken met de burgemeesters en geeft woensdagmiddag een persconferentie. Drastische wijzigingen zoals de aanpassing van de avondklok, worden niet verwacht. 

  1. Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangstigend als dat normaal wordt”
    PREMIUM

    Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangsti­gend als dat normaal wordt”

    Aimé Schrauwen (26) is één van de Antwerpenaren die het vuur opent op de vorige week ingevoerde avondklok. De Open Vld-er en student Publiekrecht gelooft dat de grondwet is geschonden en trekt geflankeerd door twee advocaten en negen andere Antwerpenaren naar de rechtbank. “Gaan we elke keer de cijfers stijgen de mensen opnieuw en opnieuw in hun vrijheden beperken? Nee toch?”