laenen
Volledig scherm
© laenen

Gezocht, en snel: 3.000 juffen en meesters

De Antwerpse scholen hebben de komende jaren nood aan drieduizend extra juffen en meesters. Liefst mensen die blijven, want ruim de helft van de leerkrachten in het basisonderwijs houdt het geen vijf jaar vol. Op de koop toe is ook het ziekteverzuim sinds 2005 met de helft toegenomen én daalt het aantal studenten voor de lerarenopleiding. Bevoegd schepen Claude Marinower (Open Vld) reikt de hand aan alle onderwijspartners.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Atlas Copco ontslaat Vlaams Belang-raadslid dat Lamkel Zé “mensaap” noemde
  Play
  Wilrijk

  Atlas Copco ontslaat Vlaams Be­lang-raads­lid dat Lamkel Zé “mensaap” noemde

  Wilrijks districtsraadslid Werner De Gres (Vlaams Belang), die op Facebook voetballer Didier Lamkel Zé een “mensaap” noemde, is ontslagen bij Atlas Copco. “Racisme kent geen plaats binnen ons bedrijf”, aldus Atlas Copco. De Gres, die bij bij de compressorengigant uit Wilrijk 28 jaar als arbeider aan de slag was, is te aangeslagen om te reageren. Eerder deze week zette Vlaams Belang De Gres al op non-actief.