Anne bestelt noten op de markt. Ze kiest bewust voor een glazen bokaal.
Volledig scherm
Anne bestelt noten op de markt. Ze kiest bewust voor een glazen bokaal. © Foto Karen Van Winkel-Leverancier van Schoonheid

Gezocht: 100 gezinnen om afvalvrij te leven

ANTWERPEN/BRASSCHAATDe stad Antwerpen is op zoek naar 100 gezinnen uit Antwerpen-Zuid die 100 dagen lang zo weinig mogelijk afval willen. De oproep kadert in de actie '100-100-100' van het duurzaamheidsproject Circulair Zuid. "Begin klein. Anders geef je snel op", geeft Anne Drake, die al vijf jaar 'afvalvrij' leeft, goede raad.

 1. Jongeman verblindt automobilisten met laserstraal
  Deurne

  Jongeman verblindt automobi­lis­ten met laser­straal

  De politie van Antwerpen kreeg zaterdag verschillende meldingen vanuit de omgeving van het Bisthovenplein dat een jongeman automobilisten die voorbijreden aan het verblinden was met een laserstraal. “Dat is heel gevaarlijk en verhoogt het risico op ongevallen”, klinkt het bij de politie Antwerpen. “Ons wijkteam van de Unolaan heeft de jongeman kunnen oppakken. Hij had de laserpen ondertussen weggegooid op straat. We hebben het toestelletje in beslag genomen en er zijn twee pv’s opgemaakt.”
 2. Stijging van aantal besmettingen in Antwerpen op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Antwerpen op maandag 19 oktober

  In Antwerpen zijn er op één dag 431 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 365. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 3337 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 631 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.