Op de Antwerpse Linkeroever zijn de werken aan de Oosterweelverbinding al gestart.
Volledig scherm
Op de Antwerpse Linkeroever zijn de werken aan de Oosterweelverbinding al gestart. © Kristof Pieters

Gezocht: 1.500 arbeiders om Oosterweel te realiseren

Om de Oosterweelverbinding te realiseren, zijn de komende jaren 1.500 arbeiders nodig. Het grootste deel van die mensen zullen in het buitenland worden gezocht. Over de huisvesting van al dat personeel wordt volop nagedacht. “Liever verspreid over de stad dan in een pakweg Center Parcs.”

2 reacties

  • Lore Kluwer

    2 jaar geleden
    Ik hoor BDW gisteren zeggen dat de activiteitsgraad van migranten in Vlaanderen 52% is - 48% werkt dus niet. En wat lees ik hier een dag later: arbeiders voor Oosterweel, het project in zijn eigen stad, zullen vooral uit het buitenland komen - ze zijn hier dus nog niet. Waarom niet die 1500 arbeidersprofielen vullen met werkloze migranten die al in Vlaanderen zijn? N-VA is toch de partij van beperking in de tijd van werkloosheidsuitkeringen?
  • bart vansteenkiste

    2 jaar geleden
    als bouwvakker word je veel te weinig betaald voor hard labeur en als u dan bv 18 euro netto per uur zou hebben , dan word je belast als een lieve lust , u bent dan nog better af op de stempel controle , wel minder geld , maar u hebt ook minder nodig ,en de dagen tellen als iemand die hard labeur werkt en ferm word belast en een alleenstaande krijgt nog 1600 a 2000 euro terug per jaar van de belastingen dus je moet zot zijn tegen woordig na de 54 jaar nog in de bouw uwe frak af te draaien.