Sohaib werkte als vrijwilliger in de Blikfabriek en herstelde gratis fietsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sohaib werkte als vrijwilliger in de Blikfabriek en herstelde gratis fietsen. © rv/marc de roeck

Gevangenisdirectie over autistische jongeman in isoleercel: “Hebben voorlopig geen betere oplossing”

AntwerpenHet Gevangeniswezen reageert op de berichten dat een jongeman met een mentale beperking al drie weken in een isoleercel zit. “Dit is geen juiste omgeving voor iemand met een mentale beperking, maar voorlopig is er geen andere oplossing. We moeten de jongeman ook tegen zichzelf beschermen”, zegt Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen. 

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Buurt houdt protestpicknick om ‘laatste stukje groen’ te redden: “Wie niet inziet dat we de Valaarwei moeten koesteren, kiest puur voor het geld”
  Wilrijk

  Buurt houdt protest­pick­nick om ‘laatste stukje groen’ te redden: “Wie niet inziet dat we de Valaarwei moeten koesteren, kiest puur voor het geld”

  ‘Hou de Valaarwei groot en groen’. Met die leuze trekken vijf buurtbewoners van het ‘laatste stukje groen’ dinsdag naar het kabinet van schepen voor Ruimtelijke Ordening Annick De Ridder (N-VA), nadat ze plannen heeft bekend gemaakt om de wei in Wilrijk om te bouwen tot zorgproject. Een protestpicknick moet hun woorden alvast kracht bijzetten. “We vrezen dat geen enkele boom zal overleven.”
 1. Muziek-walhalla Keymusic met vestigingen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”
  BENELUX

  Mu­ziek-walhalla Keymusic met vestigin­gen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”

  Eén van de grootste muziekwinkelketens van de Benelux - Keymusic - is voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet gedraaid. In 2019 ging het bedrijf een eerste keer op de fles. De Nederlandse overnemer investeerde veel in de zaak - met onder andere een nieuw hoofdkwartier op het Antwerpse Eilandje - maar kon onmogelijk rekening houden met de pandemie die enkele maanden later startte. Vrijdag werd er een zoektocht gestart naar een overnemer van de Belgische vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse. “Samen goed voor meer dan twee miljoen euro aan instrumenten.”