De Gasstraat in Antwerpen.
Volledig scherm
De Gasstraat in Antwerpen. © Google Maps

Gesloten winkel wordt gebruikt als illegaal café: politie betrapt er een tiental mensen

AntwerpenAfgelopen weekend organiseerde de politie een actie tegen overlast in de Stuivenbergwijk. Ze betrapten er twee sluikstorters, twee foutparkeerders en een snelheidsduivel. De agenten sloten ook een illegaal café.

 1. Erfgoedminister bezoekt huis van kunstschilder Marten Melsen: “De authenticiteit is indrukwekkend”
  Stabroek

  Erfgoedmi­nis­ter bezoekt huis van kunstschil­der Marten Melsen: “De authentici­teit is indrukwek­kend”

  De kleinkinderen van kunstschilder Marten Melsen dromen ervan hun grootvaders huis in Stabroek in te richten als museum. Ze hopen dan ook dat de Vlaamse overheid het erkent als beschermd monument, zodat ze een premie zouden krijgen voor de restauratie van de woning. Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam vrijdag alvast een kijkje nemen in gezelschap van eerste provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA).
 1. Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetailleerd onderzoek
  PREMIUM
  Gent

  Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetail­leerd onderzoek

  Eens de Oosterweelverbinding in Antwerpen is afgerond, zal het zuiden van Gent herschapen worden tot een “echt filegebied”. Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vreest het al jaren, maar nu roept ook CD&V op tot actie. De partij stelt zich ernstige vragen bij de bestaande studies. “Dat er geen aanzuigeffect zal zijn, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen”, zegt volksvertegenwoordiger Stijn De Roo.