Verschillende leden van de familie Y. werden vorige week al opgepakt. Bovenaan de vier clanhoofden Sahin Y. (52), Muhsin Y. (48), Dikran Y. (62) en Can Y. (71). Dikrans zoon Marsin Y. (30), onderaan links, werkte als planner bij DP World in de haven. Van Cans zoon en kopstuk Bayram Y. (38, rechts onderaan) is geen beeld, wel van zijn broer Corc Y. (midden). Ook de priester van de gemeenschap, Ardhil S., was op de hoogte van de zaken van de familie.
Volledig scherm
Verschillende leden van de familie Y. werden vorige week al opgepakt. Bovenaan de vier clanhoofden Sahin Y. (52), Muhsin Y. (48), Dikran Y. (62) en Can Y. (71). Dikrans zoon Marsin Y. (30), onderaan links, werkte als planner bij DP World in de haven. Van Cans zoon en kopstuk Bayram Y. (38, rechts onderaan) is geen beeld, wel van zijn broer Corc Y. (midden). Ook de priester van de gemeenschap, Ardhil S., was op de hoogte van de zaken van de familie. © De Roeck/rv

Gepensioneerd politieman opgepakt in zaak maffiafamilie Y.

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft vanmorgen opnieuw achttien huiszoekingen uitgevoerd in het dossier van de Assyrisch-Turkse maffiafamilie Y. Daarbij zijn zeven nieuwe verdachten gearresteerd.  Eén van de nieuwe verdachten is gepensioneerd politieman I.G. uit Antwerpen.

48 reacties

 • Lea Van Heybeeck

  2 jaar geleden
  Het kan toch niet anders als dat dit opzettelijk gedaan is. Het kan toch niet zijn dat deze magistraat zo slordig in zijn werk is geweest? Hier zit veel meer achter! Heel justitie en parket is een schandevlek op Belgie geworden. Geens is gewoon niet bij machte hier perk en paal te stellen. Scheiding der machte is altijd dezelfde zin die hij kan uitkramen. Waarom moet er eigenlijk nog een minister van justitie zijn? Niks te vertellen op die post....
 • Luc Janssens

  2 jaar geleden
  procedurefouten dat is schering en inslag bij de Advocaten om hun cliënten vrij te laten! En dan zegt Damen in de Afspraak gisteren dat de terroristen teruggebracht moeten worden om ze hier te berechten?!! Laat mij niet lachen! Er is hier geen rechtspraak! Binnen de korste keren zijn ze vrij en kunnen ze zich verenigen in Brussel en terrorisme zaaien!!! Dat ziet iedere weldenkende mens aankomen maar niet de uitertslinkse VRT en cornuiten!!
 • coppens jean-pierre

  2 jaar geleden
  Procedurefouten, dé regels en voorwaarden worden zo talrijk, er moet snel gehandeld worden e n er is zo weinig personeel dat fouten maken haast onvermijdelijk zijn. Vereenvoudigd dé regels, want ten slotte zijn dé misdadigers steeds uren voor op het gerecht.
 • peter servranckx

  2 jaar geleden
  Ondertussen al vrijgelaten wegens een procedurefout. Prachtige justitie in België. En de politici willen zware terroristen naar hier halen om hier te berechten, dat is volgens hun veiliger ?
 • Maria de swert

  2 jaar geleden
  Zou het kunnen dat er met opzet procedurefouten gemaakt worden , uit vrees dat verdachte anderen zou verklikken en nu buitenschot blijven ?
 1. Van vluchtelingen tot drugsbaronnen: Antwerpse maffiafamilie had tentakels in alle lagen van de bevolking
  PREMIUM

  Van vluchtelin­gen tot drugsbaron­nen: Antwerpse maffiafami­lie had tentakels in alle lagen van de bevolking

  Ze verdiende fortuinen met drugshandel, maar het Antwerpse gerecht heeft de Assyrisch-Turkse maffiafamilie Y. in de tang. Eerst was er de visafraudezaak met familievriend en politicus Melikan Kucam (N-VA), vorige week volgde de arrestatie van 15 familieleden. De clan heeft tentakels in alle lagen van de samenleving, en zelfs hun pastoor zit mee in het complot. Geen betere plek om drugsgeld te verbergen dan de pastorie van de kerk.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"