Themabeeld - kerstdiner
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld - kerstdiner © ANP

Gepensioneerd koppel niet uitgenodigd op kerstfeest door vete over coronavaccin: “Onze kinderen zijn antivaxers en geloven dat covid één groot complot is”

Eindejaar betekent in vele gevallen vooral feestvieren met familie of vrienden. Maar wat als je grote voorstander bent van vaccinatie, terwijl je gezelschap fervente antivaxers zijn? Een gepensioneerd koppel kreeg nog geen uitnodiging voor kerstavond van hun (plus)zoon en schoondochter. “Ze organiseren met ‘gelijkgezinden’ bijeenkomsten zonder mondmasker. Plezant zou het ook niet zijn, want onze zoon en schoondochter proberen ons mee te sleuren in hun visie.” De twee grootouders doen hun verhaal.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.