Tatjana Scheck (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Tatjana Scheck (Vooruit). © Klaas De Scheirder

Gemeenteraad zet licht op groen voor herstructurering Zorgbedrijf: “Het zal net de kleinschalige zorg in Antwerpen veiligstellen”

AntwerpenEr is in de Antwerpse gemeenteraad stevig gebikkeld over de gedeeltelijke privatisering van het Zorgbedrijf. Groen en PVDA wilden de socialisten uit hun tent lokken. Maar Tatjana Scheck (Vooruit) kaatste de bal terug. “We zorgen met een nieuwe structuur net voor een gelijk speelveld. Dat is in het nadeel van de CEO’s van commerciële seniorenholdings en luxeserviceflats.” PVDA trekt wel naar de gouverneur om de beslissing van de gemeenteraad te laten vernietigen.

 1. VIDEO: Marokkaanse gemeenschap viert overwinning tegen Spanje, minimum aan opstootjes
  Antwerpen

  VIDEO: Marokkaan­se gemeen­schap viert overwin­ning tegen Spanje, minimum aan opstootjes

  Geen leeggeroofde Meir dinsdagavond, ondanks de onheilspellende berichten op social media. Ook de achtste finale van Marokko’s WK eindigde tegen Spanje in een overwinning en ook dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurde op straat met muziek, vlaggen en toeters, net als de vorige keren. Maar mede dankzij de goed georganiseerde sociaal werkers in de buurt bleven de confrontaties met de politie in Antwerpen tot een minimum beperkt.
 2. Zorgbedrijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésector zou kwart van aandelen krijgen
  Antwerpen

  Zorgbe­drijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésec­tor zou kwart van aandelen krijgen

  Het Zorgbedrijf Antwerpen gaat een kwart van zijn aandelen verkopen aan de privésector. Dat hebben de raad van bestuur en het Antwerps schepencollege beslist. Het akkoord moet nog wel worden bekrachtigd door de gemeenteraad eind deze maand. De linkse oppositie steigert. “Zorg moet voor het stadsbestuur blijkbaar een businessmodel worden”, zegt PVDA. De operatie zou de stad Antwerpen een half miljard euro kunnen opbrengen.