Tatjana Scheck (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Tatjana Scheck (Vooruit). © Klaas De Scheirder

Gemeenteraad zet licht op groen voor herstructurering Zorgbedrijf: “Het zal net de kleinschalige zorg in Antwerpen veiligstellen”

AntwerpenEr is in de Antwerpse gemeenteraad stevig gebikkeld over de gedeeltelijke privatisering van het Zorgbedrijf. Groen en PVDA wilden de socialisten uit hun tent lokken. Maar Tatjana Scheck (Vooruit) kaatste de bal terug. “We zorgen met een nieuwe structuur net voor een gelijk speelveld. Dat is in het nadeel van de CEO’s van commerciële seniorenholdings en luxeserviceflats.” PVDA trekt wel naar de gouverneur om de beslissing van de gemeenteraad te laten vernietigen.

  1. Zorgbedrijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésector zou kwart van aandelen krijgen
    Antwerpen

    Zorgbe­drijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésec­tor zou kwart van aandelen krijgen

    Het Zorgbedrijf Antwerpen gaat een kwart van zijn aandelen verkopen aan de privésector. Dat hebben de raad van bestuur en het Antwerps schepencollege beslist. Het akkoord moet nog wel worden bekrachtigd door de gemeenteraad eind deze maand. De linkse oppositie steigert. “Zorg moet voor het stadsbestuur blijkbaar een businessmodel worden”, zegt PVDA. De operatie zou de stad Antwerpen een half miljard euro kunnen opbrengen.