De Antwerpse gemeenteraad had maandag voor de laatste keer plaats in de vroegere provincieraadszaal van het Bernarduscentrum aan de Lombardenvest.
Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse gemeenteraad had maandag voor de laatste keer plaats in de vroegere provincieraadszaal van het Bernarduscentrum aan de Lombardenvest. © Tessa Kraan

Gemeenteraad slaat deur Bernarduscentrum dicht en keert na de zomer terug naar opgefrist stadhuis: wat hebben we onthouden van die vijf jaar?

AntwerpenVijf jaar lang werd de Antwerpse gemeenteraad ‘verbannen’ naar de voormalige provincieraadszaal in het Bernarduscentrum aan de Lombardenvest. Vanaf september kunnen de 55 raadsleden opnieuw debatteren in het gemoderniseerde stadhuis. Een terugkeer waar zowat iedereen naar uitkijkt, durven we wedden. Maar welke momenten kleurden nu zoal die afgelopen vijf jaar? 

  1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
    Jobat

    Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

    Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.