Jinnih Beels, Antwerps schepen van Onderwijs. "Moeilijke onderwerpen mag je ook brengen met cartoons."
Volledig scherm
Jinnih Beels, Antwerps schepen van Onderwijs. "Moeilijke onderwerpen mag je ook brengen met cartoons." © BELGA

Gemeenteraad over gruwelmoord op Franse leraar: “In Antwerpen lopen 17.500 Paty’s rond. Het onderwijs moet zich niet laten afschrikken”

AntwerpenHet Antwerps stadsbestuur zal deze week een brief bezorgen aan de Franse ambassadeur waarin het de barbaarse moord op de Franse leraar Samuel Paty streng veroordeelt. Een rouwregister of een projectie van de leraar op een bekend gebouw komt er niet. Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang, had die vraag op de gemeenteraad aan Bart De Wever (N-VA) voorgelegd.

 1. Studenten van KdG genieten van een pannenkoek in het Rode Neuzen-café op campus: “Drempel verlagen om hulp te zoeken bij studentencoaches”
  Antwerpen

  Studenten van KdG genieten van een pannenkoek in het Rode Neu­zen-café op campus: “Drempel verlagen om hulp te zoeken bij studenten­coa­ches”

  Overal in Vlaanderen engageren onderwijsinstellingen zich om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Zo ook de KdG Hogeschool, die vandaag in het Rode Neuzen-café op campus koffie en gebak verkochten om het goede doel én hun studenten te steunen: “We zetten hard in op het welzijn van onze studenten”, zegt directrice van campus Groenplaats Vicky Van Bauwel. “De coronacrisis heeft de nood aan hulp vergroot.”
 2. Vuurwerkgooiende jongeren opgepakt tijdens politiepatrouilles: “Een van hen had 50 stuks knalvuurwerk op zak.”
  Antwerpen

  Vuurwerk­gooi­en­de jongeren opgepakt tijdens politiepa­trouil­les: “Een van hen had 50 stuks knalvuur­werk op zak.”

  Op verschillende plaatsen in Antwerpen ontvangt de politie de laatste weken opnieuw meer oproepen van overlast door knalvuurwerk. De verschillende wijkteams houden sindsdien regelmatig toezicht op gekende overlastplekken, en met resultaat. In vrijwel heel Antwerpen konden jongeren die vuurwerk gooiden of op zak hadden gepakt worden. Allemaal bleken ze tussen de 13 en 15 jaar oud te zijn.
 1. “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad
  PREMIUM
  Antwerpen

  “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad

  Elke week vertelt de Antwerps stadsgids Tanguy Ottomer een weetje over Antwerpen. In november, nu we stilaan weer op zoek gaan naar cadeautjes of een nieuwe outfit voor de feestdagen, gaan alle weetjes over de Meir. We babbelden ook even met de enige zelfstandige die nog standhoudt tussen alle ketens: Carole Thewissen van schoenenwinkel West-End. “Als we het pand destijds niet hadden gekocht, hadden we waarschijnlijk niet meer op de Meir gezeten.” Alle ‘Wist je dat’-jes vind je hier terug.
 2. Cristina Moga (Antwerp Volley Team): “Het is lastig met het virus dat opnieuw opduikt”
  volleybal Liga A vrouwen

  Cristina Moga (Antwerp Volley Team): “Het is lastig met het virus dat opnieuw opduikt”

  Er duiken opnieuw twijfelachtige en onzekere toestanden op in het volleybal. De Europese confrontatie met VC Oudegem en Santorini werd afgelast wegens forfait van de Griekse ploeg. Te veel virusbesmettingen. Ook de wedstrijd voor de CEV Cup tussen LVL Genk en Hermes Oostende ging niet door om dezelfde reden. De Limburgse ploeg gaat in quarantaine. De Antwerpse volleybalsters moeten het zaterdag opnemen tegen LVL Genk. Maar kan de wedstrijd wel doorgaan?