The London aan de Londenbrug op het Eilandje.
Volledig scherm
PREMIUM
The London aan de Londenbrug op het Eilandje. © The London

Geen ster, maar hipper dan hip: in deze 6 Antwerpse restaurants moet je geweest zijn

AntwerpenGeen ultrabekende chef, (nog) geen ster, maar wel elk weekend stampvol: Antwerpen telt heel wat fantastische restaurants waar je geweest moet zijn. Deze zes zaken zijn nog niet zo heel erg lang open, maar hebben wel hun strepen al verdiend in de Antwerpse horecawereld. Smakelijk!

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. Vierde explosie in week tijd beschadigt woning van familie die bekend is in drugsmilieu: “Je denkt in Borgerhout intussen twee keer na voor je ‘s avonds de straat op gaat”
  Play
  Antwerpen

  Vierde explosie in week tijd beschadigt woning van familie die bekend is in drugsmili­eu: “Je denkt in Borgerhout intussen twee keer na voor je ‘s avonds de straat op gaat”

  De reeks aanslagen en explosies die Antwerpen de afgelopen weken hebben getergd lijkt een gebed zonder einde te worden. Woensdagnacht was het opnieuw zover, ditmaal in de Ledeganckstraat in Borgerhout. Daar ontplofte bij huisnummer 23 een zwaar springtuig, met enorme schade tot gevolg. Het bewuste pand blijkt de ouderlijke woning te zijn van de familie B., bekend in het drugsmilieu. Niemand was thuis tijdens de explosie, maar de talloze aanslagen beginnen hun tol te eisen bij de buurtbewoners. “Er moeten opnieuw wijkagenten ingezet worden.”