Het buurtcomité de Kielse Reddingsvest hangt komende weken affiches op en plant 19 december een betoging tegen de sloop van de officierswoningen aan het Kielsevest. Op termijn zou de stad daar kantoortorens en een nieuwe brandweerkazerne willen plaatsen.
Volledig scherm
Het buurtcomité de Kielse Reddingsvest hangt komende weken affiches op en plant 19 december een betoging tegen de sloop van de officierswoningen aan het Kielsevest. Op termijn zou de stad daar kantoortorens en een nieuwe brandweerkazerne willen plaatsen. © Tiziano Di Turi

“Geen hoogbouw op ons groen”: buurtcomité verzet zich tegen bouw van torens op de Kielsevest

AntwerpenKantoortorens en een nieuwe brandweerkazerne op de Kielsevest? Niet als het van buurtcomité de Kielse Reddingsvest afhangt. De buurtbewoners op het Zuid willen koste wat kost het stukje groen tussen de Singel de Brederodewijk behouden: “Heel de stad moet ontharden, maar als puntje bij paaltje komt wordt elk stukje groen verhard.”

 1. Een vishemel van drie verdiepingen: horeca-ondernemer Wim Van der Borght opent seafoodrestaurant Marineau
  Antwerpen

  Een vishemel van drie verdiepin­gen: horeca-ondernemer Wim Van der Borght opent seafoodres­tau­rant Marineau

  Een viswinkel en visrestaurant onder dezelfde vlag: op het Antwerpse Zuid opent binnenkort Marineau, een horecaproject dat volledig rond kwalitatieve vis draait. Het restaurant opent op 28 januari in de voormalige Stadsbrouwerij ’t Pakhuis aan de Vlaamsekaai 76, de viswinkel opent op 15 februari op de hoek van de Museumstraat. “Dit is de Maven van de seafood”, aldus horeca-ondernemer Wim Van der Borght.
 2. Antwerpse wetenschappers onderzoeken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B
  Antwerpen

  Antwerpse wetenschap­pers onderzoe­ken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B

  Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben aangetoond dat mensen na een nieuwe hepatitis B-vaccinatie beter en sneller immuniteit opbouwen als ze al bepaalde vooraf bestaande witte bloedcellen bezitten. De rol van deze zogenaamde T-cellen, wellicht specifiek voor elk vaccin, kon met nieuwe technieken van artificiële intelligentie in kaart gebracht worden. De resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift eLife.