(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © photo_news

Geen bussen en trams in provincie Antwerpen: “Dit is pestgedrag naar de reiziger”

De Lijn heeft geen oplossing gevonden voor de staking van de dispatching in Antwerpen. De namiddagploeg ging niet aan de slag en dus duurt de hinder in de provincie nog de hele dag voort. Ook in andere provincies zijn er problemen: vanaf 20 uur stopt ook het verkeer van De Lijn in Gent. Reizigersvereniging TreinTramBus is het beu dat de reiziger opnieuw de pineut is en vindt dat minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) moet ingrijpen. “Ze zoeken geen oplossingen, ze zoeken een uitleg. De perceptie staat voorop. Het personeel pikt dat niet langer”, zegt ACOD-secretaris Rita Coeck. Peeters zelf noemt de staking “pestgedrag” tegenover de reiziger en De Lijn. 

108 reacties

 • Robin Hufton

  2 jaar geleden
  Chuck Quiroga Gonzales Waarom ze dit niet doen is omdat de werknemers genegeerd worden door de bazen, dus wat kunnen ze doen om wel gehoord te worden? Meer stemmen luider laten klinken (in dit geval de 'onschuldige' klanten). Het gratis rijden heeft weinig zin, het meeste geld dat de lijn krijgt komt van de belasting betaler (niet vergeten)...
 • Kathleen Anthierens

  2 jaar geleden
  Dat is positief tenminste een volledige dag propere lucht ipv stinkende bussen.
 • Roger Rymen

  2 jaar geleden
  Dit is geen pestgedrag maar vakbondsterrorisme.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Kunnen de mensen van de Lijn eindelijk ook eens thuis blijven wanneer zij zelf willen en niet wanneer de Directie wil. Hou dit gerust een hele maand vol
 • Franky Schoonvliet

  2 jaar geleden
  bij de directie van de lijn lachen ze zich een bult, staken berokkent de lijn geen schade het is anders als men wel rijdt maar de gebruikers niet laat betalen ( betaalstaking ) een ganse week lang dan zullen dei onbenullen van de directie heel vlug willen luisteren, want dan kost het hen wel geld. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 1. Belgische punkpionier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”
  Heist-op-den-Berg/Herentals/Vorselaar

  Belgische punkpio­nier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”

  Punkband Funeral Dress viert binnenkort zijn 35ste verjaardag, zij het met een jaartje uitstel, met concerten in Heist-op-den-Berg en Vorselaar. Frontman Dirk Peeters (57 jaar), een Heistenaar die al 20 jaar in Herentals woont, is de oprichter en het enige originele bandlid. Een verhaal van een mislukte rockrally als debuutshow tot uitverkochte zalen in de Verenigde Staten. “Wij werden zot verklaard toen we op café verkondigde dat we punk gingen spelen.”
 2. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?