Links: Yapsi, die in 2019 overleed. Rechts: zijn fiets die aan de Wezenberg werd gestolen
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Yapsi, die in 2019 overleed. Rechts: zijn fiets die aan de Wezenberg werd gestolen © RV

“Geef de fiets van mijn overleden broer terug”: elektrische fiets met grote emotionele waarde gestolen aan Antwerps zwembad

AntwerpenHij is er het hart van in, de 34-jarige Aythami Espantoso uit Wilrijk. Dieven pikten gisterenavond zijn elektrische fiets aan het Antwerpse Wezenbergzwembad. Des te pijnlijker is het feit dat de fiets vroeger van zijn overleden broer Yapsi (23) was. Die maakte er in 2019 een fatale val mee. “Het is een van de enige tastbare herinneringen die ik aan Yapsi heb.”

 1. Filmpje van leerkracht die leerling hardhandig tegen de grond werkt gaat viraal, toch nemen leerlingen het voor hem op
  Play
  Antwerpen

  Filmpje van leerkracht die leerling hardhandig tegen de grond werkt gaat viraal, toch nemen leerlingen het voor hem op

  Op sociale media gaat een filmpje rond van een leerkracht die een leerling hardhandig aanpakt. Het incident gebeurde gisteren in het Pius X instituut in Antwerpen. Volgens de directeur worden gesprekken gehouden met de betrokkenen en wordt er nagedacht over verdere stappen. Verschillende leerlingen betuigen intussen steun voor de betrokken leerkracht: “Hij is altijd een vertrouwenspersoon geweest.”
 2. Cristina Moga met Antwerp Ladies tegen leider Gent: “We gaan niet klagen, want we zijn vooral blij dat we weer mogen volleyballen”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Cristina Moga met Antwerp Ladies tegen leider Gent: “We gaan niet klagen, want we zijn vooral blij dat we weer mogen volleybal­len”

  De laatste wedstrijd van Interfreight Brabo Antwerpen dateert al van december, toen het team van coach Cristina Moga de bekerwedstrijd moest afwerken tegen VDK Gent. Zaterdagavond, na zo veel weken lang geconfronteerd te zijn met uitgestelde matchen, mogen de Antwerp Ladies weer het volleybalveld op voor een nieuwe confrontatie tegen de Gentse ploeg.
 3. Onderzoek ‘Left Behind’ legt hoge deportatie voor Antwerpen in WO II bloot
  Antwerpen

  Onderzoek ‘Left Behind’ legt hoge deportatie voor Antwerpen in WO II bloot

  Kazerne Dossin heeft onderzoek gedaan naar het lot van Joodse mannen uit Antwerpen die tijdens WO II dwangarbeid verrichtten in Frankrijk en hun families die achterbleven. De dwangarbeiders konden brieven en postkaarten met hun familie uitwisselen. In sommige gevallen werd ook een klein loon aan hun familie in België uitbetaald. Op die manier ontstond een vals gevoel van veiligheid – dat het effectief over “tewerkstelling” ging – waardoor de arbeiders de werkkampen niet ontvluchtten en hun families op hun wettelijk adres in Antwerpen bleven. Dat vormt een belangrijk element in de verklaring van het hoge deportatiecijfer voor Antwerpen, aldus de bevindingen van het onderzoekteam.
 1. Duurste rusthuis van het land Park Lane Antwerpen staat op zwarte lijst van zorginspectie
  Play
  PREMIUM
  Antwerpen

  Duurste rusthuis van het land Park Lane Antwerpen staat op zwarte lijst van zorginspec­tie

  Het duurste rusthuis van het land, Park Lane in Antwerpen, staat sinds december op een zwarte lijst van de Zorginspectie van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het rusthuis, dat onder de Frans zorggroep Orpea opereert, staat onder verhoogd toezicht nadat er tijdens verschillende inspectiemomenten tekorten werden vastgesteld. Directeur Filip Van de Venster maakt zich sterk die tekorten opgelost te hebben: “De inspectie mag gerust nog eens langskomen.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.