Tessa Kraan
Volledig scherm
© Tessa Kraan

Gebouw van Campus Groenenborger geëvacueerd na explosie tijdens wetenschappelijk experiment

AntwerpenOp Campus Groenenborger van de Universiteit Antwerpen heeft dinsdagmiddag een explosie plaatsgevonden die de omgeving kortstondig heeft opgeschrikt. Klaarblijkelijk was die afkomstig van een onverwachte chemische reactie tijdens een experiment in een van de gebouwen. Niemand raakte gewond en de schade bleef erg beperkt, maar het bewuste gebouw moest ongeveer twintig minuten geëvacueerd worden.

  1. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
    PREMIUM
    Oostkamp/Oostende/Antwerpen

    Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

    “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”