Het Steen in Antwerpen heeft er een nieuwe aanbouw bij, en die valt niet in de smaak bij veel Antwerpenaars.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Steen in Antwerpen heeft er een nieuwe aanbouw bij, en die valt niet in de smaak bij veel Antwerpenaars. © Klaas De Scheirder

“Geboorteplek van Antwerpen is verminkt”: oud-burgemeester niet te spreken over nieuwe ‘blokkendoos’ aan Het Steen

AntwerpenDe nieuwe aanbouw aan Het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen, wekt bij veel Antwerpenaren afkeer op. Er verrijst momenteel een moderne, grijze nieuwbouw naast de historische burcht. De nieuwbouw zal dienst doen als cruiseterminal, Het Steen zelf als bezoekers- en onthaalcentrum. “Een blokkendoos naast een historisch gebouw, daar had beter over nagedacht moeten worden”, aldus stadsgids Tanguy Ottomer. Ook Bob Cools is niet te spreken over de nieuwbouw: “Ze hebben het Steen verminkt met die betonnen bunker.”

180 reacties

 • Carl Vangenechten

  2 maanden geleden
  We moeten niet wachten op de versieringen die de architecten bedacht hebben voor het de nieuwbouw. Het gebouw is te groot, naast Het Steen. Doe daar twee verdiepingen af.
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Er zijn veel straten in Antwerpen waar zo een verschil in bouwstijl zou afgekeurd worden omdat het niet past bij de geest van de straat. En zelf keuren ze dan zo een afwijkend gedroogd wel goed. Hadden ze nu de stenen nog in de zelfde kleur gehad en de verdieping en raam partijen vergelijkbaar. Maar nee er is gewoon geen samenhang. De hoekramen zijn nog de grootste vergissing .
 • Hans Gevaerts

  2 maanden geleden
  Nee ... dit had beter gekund ! En dan komt die architect vertellen dat we moeten afwachten tot het af is ... wat we nu zien van die buitenkant zal zo ook wel blijven hé, dus ... weer een gemiste kans. Sorry maar dit kan niet mijn welbevinden wegdragen.
 • paola nerozzi

  2 maanden geleden
  Als er maar iets staat gewoon vooruit kijken en niet achteruit en het zijn maar stenen he
 • herman quintiens

  2 maanden geleden
  Dat Bob Cools maar zwijgt. Dankzij zijn bestuur heeft het sterckxhof ook zo een betonnen koker!! Wie zet er zo een gedrocht in een historisch kasteel als het Sterckxhof??