Het Steen in Antwerpen heeft er een nieuwe aanbouw bij, en die valt niet in de smaak bij veel Antwerpenaars.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Steen in Antwerpen heeft er een nieuwe aanbouw bij, en die valt niet in de smaak bij veel Antwerpenaars. © Klaas De Scheirder

“Geboorteplek van Antwerpen is verminkt”: oud-burgemeester niet te spreken over nieuwe ‘blokkendoos’ aan Het Steen

AntwerpenDe nieuwe aanbouw aan Het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen, wekt bij veel Antwerpenaren afkeer op. Er verrijst momenteel een moderne, grijze nieuwbouw naast de historische burcht. De nieuwbouw zal dienst doen als cruiseterminal, Het Steen zelf als bezoekers- en onthaalcentrum. “Een blokkendoos naast een historisch gebouw, daar had beter over nagedacht moeten worden”, aldus stadsgids Tanguy Ottomer. Ook Bob Cools is niet te spreken over de nieuwbouw: “Ze hebben het Steen verminkt met die betonnen bunker.”

182 reacties

 • Marco b.

  8 maanden geleden
  Zoals er hier reageren.. als je in je eigen gemeente een bouwaanvraag indient die niet volledig strookt met het straatbeeld, dan krijg je een 'njet'. Maar in het Stad, naast historisch en cultureel erfgoed, mag/gaat men wel een nieuwe, moderne blok bouwen. Die projectmakelaars en architecten, hebben toch goede connecties als je dit allemaal gedaan krijgt.
 • Sus Peters

  8 maanden geleden
  Het steen niet alleen maar in mijn ogen ook het Mass en dan die UFO op de brandweerkazerne nog.
 • Carl Vangenechten

  1 jaar geleden
  We moeten niet wachten op de versieringen die de architecten bedacht hebben voor het de nieuwbouw. Het gebouw is te groot, naast Het Steen. Doe daar twee verdiepingen af.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Er zijn veel straten in Antwerpen waar zo een verschil in bouwstijl zou afgekeurd worden omdat het niet past bij de geest van de straat. En zelf keuren ze dan zo een afwijkend gedroogd wel goed. Hadden ze nu de stenen nog in de zelfde kleur gehad en de verdieping en raam partijen vergelijkbaar. Maar nee er is gewoon geen samenhang. De hoekramen zijn nog de grootste vergissing .
 • Hans Gevaerts

  1 jaar geleden
  Nee ... dit had beter gekund ! En dan komt die architect vertellen dat we moeten afwachten tot het af is ... wat we nu zien van die buitenkant zal zo ook wel blijven hé, dus ... weer een gemiste kans. Sorry maar dit kan niet mijn welbevinden wegdragen.
 1. Ronny Sigo van rockband The Jokers op 76-jarige leeftijd overleden: “Zelfs in zijn laatste jaren speelde hij gitaar als de beste”
  PREMIUM
  Antwerpen/Aartselaar/Schelle/Hemiksem

  Ronny Sigo van rockband The Jokers op 76-jarige leeftijd overleden: “Zelfs in zijn laatste jaren speelde hij gitaar als de beste”

  De Antwerpse muzikant Ronny Sigo is op 76-jarige leeftijd overleden. Sigo was in de jaren 60 leadgitarist bij de bekende rock-‘n-roll-formatie The Jokers, waarmee hij verscheidene hits scoorde, en werkte in de loop der jaren nog samen met onder meer Willy Sommers en Zjef Van Uytsel. Tussendoor maakte hij zelfs een uitstapje naar de Nederlandstalige rap.
 2. Liet Antwerpse douanier met drankprobleem zich door Most Wanted-drugssmokkelaar omkopen? “Op twee jaar van zijn pensioen zou hij zich toch niet met criminelen inlaten”
  PREMIUM
  Antwerpen/Temse

  Liet Antwerpse douanier met drankpro­bleem zich door Most Wan­ted-drugssmok­ke­laar omkopen? “Op twee jaar van zijn pensioen zou hij zich toch niet met criminelen inlaten”

  De 58-jarige douanier K.D.M. die vorige week in een nieuw Sky ECC-onderzoek werd gearresteerd, blijft voorlopig in de cel. Hij zou volgens de procureur de Most Wanted-crimineel Tom Michielsen hebben geholpen bij drugssmokkel. “Mijn cliënt is enkele jaren geleden zelf door drugscriminelen bedreigd via WhatsApp en ook fysiek aangepakt", zegt advocaat Mathias De Daele.