Antwerpen nam vrijdagochtend afscheid van ‘de’ Louis Michielsen (55).
Volledig scherm
Antwerpen nam vrijdagochtend afscheid van ‘de’ Louis Michielsen (55). © Laenen

“Ge waart ne schone mens, Louis”: Antwerpen neemt afscheid van bekendste zwerver

In Antwerpen is vanmorgen afscheid genomen van Louis Michielsen (55), de bekendste bedelaar van ’t land. Louis werd beroemd als de man van het Astridplein die de dochtertjes van een junkiekoppel opving en met zijn allerlaatste centen op een ijsje trakteerde.

5 reacties

 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  De mens echt helpen , louis was een plantrekker en wou nooit hulp aanvaarden hij kreeg ooit werk maar liet dat al vlug staan om terug te keren naar zijn bekende plaats hij wou onafhankelijk zijn zijn eigen ding doen op zijn ritme zijn tijd meer vroeg hij niet het was zijn keuze om op straat te zitten dat was zijn leven hij genoot ervan
 • Joris Peeters

  4 jaar geleden
  Bedankt Louis, dat je nooit je warme menselijkheid hebt laten varen in een harde wereld. De rechtvaardigen van hart krijgen hierboven hun beloning en er zal niet gevraagd worden naar bezit of faam maar wat je aan goeds hebt bijgedragen in de wereld.
 • Peggy Geerts

  4 jaar geleden
  Rust zacht Louis
 • guilbert vannimmen

  4 jaar geleden
  Bende hypocrieten. Naar de begrafenis gaan lukt wel om je geweten te sussen, maar de lens echt helpen zat er voor velen niet in. Respect voor diegenen die het wel hebben geprobeerd.
 • Cecarine De Smet

  4 jaar geleden
  Mevr De Block en raakt dit u niet??? Terwijl u vreemdelingen onderdak geeft en uw eigen volk op straat laat sterven....
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.