Jonas Kellens van DIM Dining, gastheer van het jaar bij Gault&Millau.
Volledig scherm
Jonas Kellens van DIM Dining, gastheer van het jaar bij Gault&Millau. © Gregory Van Gansen / Photo News

‘Gastheer van het jaar’ ziet oudejaarsdiner in het water vallen door coronabesmetting, maar schenkt maaltijden aan daklozen: “Mensen gelukkig maken met onze tegenslag”

AntwerpenDIM Dining was klaar voor een paar topdagen: het Japanse belevingsrestaurant op de Vrijdagmarkt zat volledig volgeboekt tijdens de eindejaarsperiode, gasten konden een elfgangenmenu verwachten met de allerbeste Japanse ingrediënten. Dat was buiten corona gerekend: woensdag moest het restaurant noodgedwongen sluiten, door een besmetting in het team. Maar in plaats van de aangekochte ingrediënten weg te gooien, maakt eigenaar Jonas Kellens (30) — door Gault&Millau als gastheer van het jaar bestempeld — er een maaltijd van voor daklozen op oudjaar. “Een echte gastheer is er niet enkel voor de mensen die betalen.”

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Nico Sturm over hectisch jaar bij Tutti Fratelli na overlijden ‘oermoeder’ Reinhilde Decleir: “Plots drong het tot mij door, dit is haar testament”
  PREMIUM

  Nico Sturm over hectisch jaar bij Tutti Fratelli na overlijden ‘oermoeder’ Reinhilde Decleir: “Plots drong het tot mij door, dit is haar testament”

  6 april 2022. Een donderslag bij heldere hemel. Sociaal theatergezelschap Tutti Fratelli moet plots afscheid nemen van bezieler en ‘oermoeder’ Reinhilde Decleir. Door haar ziekte werd ze al even bijgestaan door haar ‘fiston’ Nico Sturm maar het was de bedoeling dat ze nog jaren sámen aan het roer van het schip zouden staan. Hij blikt terug naar het meer dan ooit bewogen jaar van Tutti Fratelli. “Het vuur dat Reinhilde achterliet, blijft altijd nasmeulen, als een open haard die nooit dooft.”
  Antwerpen