François Glorieux blijft componeren. Dit jaar schreef hij een hymne voor Antwerpen, die zondag wordt uitgevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
François Glorieux blijft componeren. Dit jaar schreef hij een hymne voor Antwerpen, die zondag wordt uitgevoerd. © Klaas De Scheirder

François Glorieux (89) schreef Hymne aan Antwerpen, Klassiek aan de Schelde voert ze uit: “Speel toch eens méér levende componisten”

Antwerpen‘King of Pop’ Michael Jackson was zijn opmerkelijkste fan, wereldwijd gaf hij 6.000 concerten in 60 landen. Zondag wacht pianist en componist François Glorieux (89) op ‘Klassiek aan de Schelde’ iets bijzonders: het orkest van Robert Groslot voert de wereldpremière van de ‘Hymne aan Antwerpen’ (Antwerp Hymn) uit die Glorieux onlangs schreef. De erkenning zal hem deugd doen, want ondanks zijn fenomenale carrière lijkt de minzame virtuoos wat in de vergetelheid geraakt.

 1. Organisator Bart Abeel blikt vooruit op wat de meest imposante Pride óóit moet worden: “Heel de stad is Pride, niet Gay Pride, maar Antwerp Pride”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Organisa­tor Bart Abeel blikt vooruit op wat de meest imposante Pride óóit moet worden: “Heel de stad is Pride, niet Gay Pride, maar Antwerp Pride”

  ‘Utopia’ wordt in Antwerpen voor één week omgedoopt tot ‘Queertopia’. Of hoe de wereld er in de toekomst idealiter moet uitzien volgens de vele diverse gezichten achter Antwerp Pride. Organisator Bart Abeel blikt vooruit op wat nú al een historische editie is. “We verwachten niet dat iedereen langs de zijlijn komt applaudisseren, maar het is aan ons om iedereen te overtuigen dat we de samenleving rijker en liefdevoller willen maken.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.