De expo 'Future Proof' van fotograaf Richard 'Freedom' Agyemang op de kubus van bib Permeke.
Volledig scherm
De expo 'Future Proof' van fotograaf Richard 'Freedom' Agyemang op de kubus van bib Permeke. © Annelin Marien

Fotograaf Freedom (20) toont ‘de gezichten van de toekomst’ op bibliotheek Permeke

Antwerpen100 jonge Antwerpenaren, allemaal anders en allemaal met een droom. Dat is de insteek van de expo ‘Future Proof’ die je vanaf vandaag kunt bekijken op de ramen van leescafé Kubus op de site van bibliotheek Permeke. De honderd foto’s zijn van de hand van Richard ‘Freedom’ Agyemang (20), zelf een jonge Antwerpenaar met Ghanese roots. De expo is een maand lang gratis te bezichtigen.

 1. Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”
  BORGERHOUT

  Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”

  Voor het eerst zes weken Sinksenfoor. Voor het eerst Sinksenfoor tot twee uur ’s nachts. Voor het eerst hiphopfestival Fire Is Gold. Voor het eerst technofestival Vaag Outdoor. En nu ook een nieuwe editie van StuDay en voor het eerst het gloednieuwe Fear Festival. Spoor Oost is na maandenlang testen en vaccineren dé plek voor massa-evenementen geworden in Antwerpen. Maar de buurt kan dat niet langer aan, aldus het districtsbestuur. “Je hoort de muziek en het gegil tot een kilometer ver, er is verkeersoverlast en onze publieke ruimte wordt afgezet.”
 2. Als België in oorlog is, staat burgemeester Koen Metsu paraat als reservist: “Enorm verbaasd over enorme tekorten van strijdkrachten bij leger”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Als België in oorlog is, staat burgemees­ter Koen Metsu paraat als reservist: “Enorm verbaasd over enorme tekorten van strijd­krach­ten bij leger”

  Rusland roept driehonderdduizend - in theorie - reservisten op om te gaan vechten in Oekraïne. In het onwaarschijnlijke geval dat er in België gemobiliseerd zou worden, kan Defensie rekenen op zo’n kleine zesduizend reservisten. Eén daarvan is federaal parlementslid en Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA), die daarmee dus paraat staat om ons land te verdedigen. “Ik heb naast leidinggevenden nu ook naast soldaten in het veld gestaan, kennis die ik kan gebruiken in de federale commissie Defensie.”
 3. ASSISEN. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.” Vriendin Mehmet Özkaraman schetst beeld van jaloerse moordenaar
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.” Vriendin Mehmet Özkaraman schetst beeld van jaloerse moordenaar

  2,5 uur lang werd Nuray K. (54) door assisenvoorzitster Van Kelst aan de tand gevoeld. En daarbij konden de gemoederen al eens hoog oplopen, aangezien ook zij de vragen van het hof niet altijd direct kon of wilde beantwoorden. Uit haar verhaal komt echter weer het beeld naar voren van een jaloerse Selahaddin die niet enkel geld terug wilde van Mehmet Özkaraman, maar ook zijn liefdesrelaties benijdde. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.”