De Sinksenfoor. Wie goed kijkt, ziet Jean-Marie Pfaff met zijn kleinkinderen Shania en Kenji in de botsauto's.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sinksenfoor. Wie goed kijkt, ziet Jean-Marie Pfaff met zijn kleinkinderen Shania en Kenji in de botsauto's. © Frank Bahnmuller

Foorkramers reageren op afgelasting Sinksenfoor: “We lijden grote verliezen”

AntwerpenDe foorkramers en liefhebbers van de Sinksenfoor kregen gisteren slecht nieuws: de grootste Antwerpse kermis op Park Spoor Oost zal dit jaar niet doorgaan. Het is nu al twee jaar op rij dat Antwerpen het zonder Sinksenfoor moet stellen. De foorkramers reageren verbolgen: “Wat is het verschil tussen een kindermolen in een pretpark of op een kermis?”

 1. De kogel is door de kerk: geen Sinksenfoor dit jaar
  Antwerpen

  De kogel is door de kerk: geen Sinksen­foor dit jaar

  De hoop leek al lang verloren, maar de kogel is nu ook echt door de kerk: de Sinksenfoor gaat niet door dit jaar. Een start met Pinksteren, op 22 mei, was sowieso al uitgesloten, daarvoor staat het vaccinatiedorp Spoor Oost in de weg. Maar er komt ook in de loop van het jaar geen alternatief, althans geen échte Sinksenfoor. “We bekijken nog met de foorkramers of er eventueel een kleinere kermis georganiseerd kan worden in de winter, maar waarschijnlijk zullen de foorkramers zich dan al op de kerstmarkten focussen”, aldus schepen van Markten en Foren Peter Wouters (N-VA).
 2. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!