Filip Dewinter (Vlaams Belang): “Ik herken me wel in Dries Van Langenhove: Sturm und Drang, gezond radicaal”

Politiek pensioen? Zo ver is het nog lang niet voor Filip Dewinter (56). Hij blijft een onmisbaar stemmenkanon voor Vlaams Belang. Dewinter zet wel stappen opzij voor de jeugd. Voorzitter Tom Van Grieken (32) neemt het kopmanschap in de Kamer over, in de Antwerpse gemeenteraad wordt Sam Van Rooy (33) de nieuwe fractieleider. Dewinter trekt de Vlaamse lijst. “Ze zijn nog niet van me af: ik blijf de luis in de pels.”

1 reactie

 • huib matthijssen

  2 jaar geleden
  Gezond? En dat over de medemens?
 1. Stad deelde al 20.000 coronaboetes uit, De Wever vanaf nu scherper voor zwerfvuil en nachtlawaai
  Antwerpen

  Stad deelde al 20.000 coronaboe­tes uit, De Wever vanaf nu scherper voor zwerfvuil en nachtla­waai

  De stad Antwerpen deelde sinds maart vorig jaar 20.000 coronaboetes uit. Dat zei burgemeester Bart De Wever (N-VA) op Wakker op Zondag. De pv’s werden voornamelijk uitgeschreven voor lockdownfeestjes en het niet naleven van het samenscholingsverbod. Nu de versoepelingen dit weer stilaan toelaten, duiken er andere problemen de kop op: “Het nachtlawaai en zwerfvuil kunnen we niet blijven aanzien.”
 2. Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen/Temse/Gent

  Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”

  “Laat ons hopen dat onze kinderen fier durven zeggen dat ze Roma zijn, zonder dat ze schrik moeten hebben om gediscrimineerd te worden.” Die wens drukte Erdin Zivoli (30) uit Temse uit bij de opening van ‘Reflecties. Roma in België’, een tentoonstelling in Kazerne Dossin in Mechelen die de clichés over Roma wil ontkrachten. “Het verhaal van Quasimodo en Esmeralda is echt niet meer van deze tijd!”