Een drugshond van de douane doorzoekt een lading bananen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drugshond van de douane doorzoekt een lading bananen. © Kristof Pieters

Filip Dewinter (Vl. Belang): “Douaniers bewaken 12 ton cocaine omdat verbrandingsoven stilligt”

Door technische defecten en een amateuristische organisatie lopen douaniers groot gevaar bij de bewaking van ladingen cocaïne. Toppunt is de 12 ton inbeslaggenomen cocaïne die al wekenlang in een loods ligt te wachten op verbranding. “Onverantwoord als je het dagelijkse drugsgeweld ziet”,  zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. “Er ontbreekt nog juist een schietschijf op het busje van de douane." 

 1. Ingrid (72) is derde generatie die familiezaak In’t Boerke uitbaat: “Klanten vinden het leuk raad te krijgen van een ‘ouw doos’ zoals ik”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ingrid (72) is derde generatie die familie­zaak In’t Boerke uitbaat: “Klanten vinden het leuk raad te krijgen van een ‘ouw doos’ zoals ik”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden aan. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. Na een bezoek aan ’t Pantoffeltje, ganterie Boon, bakkerij Goossens, In’t Zonneke en juwelierszaak Ruys, gaan we langs bij In’t Boerke.
 2. Aïssatou Cissé (21) wordt jongste districtsschepen ooit: “Voorbeeld zijn voor jongeren in district”
  Borgerhout

  Aïssatou Cissé (21) wordt jongste districts­sche­pen ooit: “Voorbeeld zijn voor jongeren in district”

  Met de 21-jarige studente Aïssatou Cissé (sp.a) krijgt Borgerhout de jongste districtsschepen ooit. Ze volgt Ben Segers op, die zich wil concentreren op zijn mandaat als federaal parlementslid. “Mijn leeftijd vind ik een voordeel. Ik ben blij dat ik een voorbeeld kan zijn voor de jongeren in het district”, zegt Cissé, die al vanaf haar 16de politieke ervaring opdeed.
 3. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt