Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Fietser geraakt ten val door bestuurder zonder rijbewijs met onverzekerde camionette

AntwerpenEen fietser is donderdag op de Amerikalei ten val gekomen door een onverwacht remmanoeuvre. Hij raakte lichtgewond.

 1. 500 gedeporteerde joodse Deurnenaren herdacht met struikelstenen en expo
  Deurne

  500 gedepor­teer­de joodse Deurnena­ren herdacht met struikel­ste­nen en expo

  In de Tweede Wereldoorlog werden ruim 500 Joden in Deurne slachtoffer van vervolging door de nazi’s. Om ze niet in vergetelheid te brengen, legt burgerinitiatief ‘Struikelstenen in Deurne’ samen met het district 50 stenen in Deurne voor gedeporteerde slachtoffers. De tragedie werd ook door de Fransman Georges Despaux gevisualiseerd. De gratis expo met zijn schetsen opent 23 september in het districtshuis.
 2. Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanistan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”
  ANTWERPEN

  Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanis­tan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”

  De tiende editie van het festival ‘Spiegels van de Ziel’ van sociaal theater Tutti Fratelli staat volledig in het teken van de recente gebeurtenissen in Afghanistan. Er is plaats voor volkskeuken, theater, dans, film en muziek met onder andere Kommil Foo, Soe Nsuki en Lisette Ma Neza. “Met dit festival creëren we al tien jaar lang ruimte voor kunst in al haar vormen en maten, een vrijplaats voor kunstenaars van alle slag.”