De Antwerpse Boerentoren
Volledig scherm
De Antwerpse Boerentoren © Klaas De Scheirder

Fernand Huts koopt Boerentoren: Katoen Natie heeft plannen voor cultuurtoren met winkels, horeca, kantoren en woningen

AntwerpenDe Katoen Natie van ondernemer Fernand Huts heeft de Boerentoren gekocht. De iconische wolkenkrabber moet uitgroeien tot een cultuurtoren. Naast winkels, horeca, kantoren en woningen is er ook ruimte voor tentoonstellingen, een filmzaal en een boekhandel. Vastgoedontwikkelaar ION zal de toren eerst grondig saneren. Verkoper KBC hoopt dat de werken in het voorjaar van 2021 kunnen starten om het gebouw in 2025-26 te kunnen opleveren. Over een aankoopprijs laat geen van de partijen iets los. Externe bronnen spreken al gauw van ongeveer 40 miljoen euro. Voor de hele renovatie zou daar nog eens 80 miljoen bijkomen.

  1. Antwerpse Triatlon Club leeft mee met uithangbord Jelle Geens: “Het sprookje dat we samen schreven, eindigt nu in mineur”
    Triatlon Olympische Spelen

    Antwerpse Triatlon Club leeft mee met uithang­bord Jelle Geens: “Het sprookje dat we samen schreven, eindigt nu in mineur”

    Het nieuws dat triatleet Jelle Geens omwille van een eerdere positieve coronatest niet kan deelnemen aan de individuele wedstrijd van de olympische triatlon sloeg vrijdagochtend in als een bom. Ook bij zijn club Atriac, de Antwerpse Triatlon Club, reageert men met verstomming op het nieuws en voelen ze mee met de ontgoocheling die bij de Limburger momenteel overheest. Mogelijk kan Geens nog wel deelnemen aan de Mixed Team Relay-wedstrijd in Tokio. Geens testte intussen al een eerste keer negatief, bij een tweede negatieve test zou hij maandag alsnog kunnen afreizen naar Japan.