De vzw Tegendraads kwam vorige zomer op de valreep nog met een vierdaagse fysieke bijeenkomst met lekker eten en live muziek.
Volledig scherm
De vzw Tegendraads kwam vorige zomer op de valreep nog met een vierdaagse fysieke bijeenkomst met lekker eten en live muziek. © Contrair

Feesten tussen de maïs: veld aan rotonde Wommelgem hele zomer ingepalmd voor muziek en theater

ANTWERPEN/WOMMELGEMNet zoals het erg succesvolle West-Vlaamse festival Campo Solar trekt ook de Antwerpse cultuursector naar de maïs komende zomer. De vzw Tegendraads achter het reizend feestconcept en festival Contrair palmt het maïsveld aan de rotonde van Wommelgem in voor maandenlang muziek, theater, eten, drinken - en als het even mag - feest.

 1. Acteur Walter Quartier (68) bestraft met 4 jaar cel voor zedenfeiten: “Eigen behoefte belangrijker dan emoties van dochters”

  Acteur Walter Quartier (68) bestraft met 4 jaar cel voor zedenfei­ten: “Eigen behoefte belangrij­ker dan emoties van dochters”

  Gepensioneerd acteur Walter Quartier (68) wordt veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor de aanranding van zijn twee dochters. De Antwerpse acteur was tot tien jaar geleden een veelgevraagd gastacteur in Vlaamse tv-series. Na de zelfmoord van de jongste dochter raapte de oudste haar moed bijeen en klaagde haar vader aan. De rechtbank acht die feiten nu bewezen. De dochter barstte in tranen uit toen de rechter de veroordeling uitsprak.
 2. Antwerpse horeca-ondernemers investeerden 6.000 euro in plexi-schermen: “Nu droppen ze deze bom aan vooravond heropening, schandalig”
  ANTWERPEN

  Antwerpse horeca-onderne­mers investeer­den 6.000 euro in plexi-scher­men: “Nu droppen ze deze bom aan vooravond heropening, schandalig”

  Raphael Helsmoortel en Serge Frank, de drijvende krachten achter vijf restaurants op het Antwerpse Zuid en de catering van zowel Plein Publiek in Antwerpen als Brussel, is niet te spreken dat hij geen plexischermen op zijn terrassen mag plaatsen zodat klanten dichter bij elkaar kunnen zitten. “Ze hebben zeven maanden de tijd gehad om horeca-protocollen te schrijven en nog geen 24 uur voor heropening komen ze met deze bom van jewelste?”
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs