Jean Fouquet schilderde zijn mysterieuze meesterwerk 'Madonna' in de vijftiende eeuw.
Volledig scherm
Jean Fouquet schilderde zijn mysterieuze meesterwerk 'Madonna' in de vijftiende eeuw. © Ans Brys/Stad Antwerpen

“Feest voor het oog en ode aan schoonheid”: ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ schittert nog even in Mayer van den Bergh

AntwerpenKunstliefhebbers kunnen nog tot 9 januari 2022 de tentoonstelling ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ in het Museum Mayer van den Bergh gaan bekijken. Daarna zal de mysterieuze ‘Madonna’ van Jean Fouquet niet meer te zien zijn tot de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) op 25 september 2022.

  1. Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”
    PREMIUM
    MERKSEM

    Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”

    Ziggy Coertjens (30) van hardcore- en metalband Fatal Move uit Merksem wil lotgenoten helpen. Vijf jaar geleden kreeg hij de harde diagnose van een uitgezaaide kanker, maar intussen heeft hij de ziekte zo goed als volledig overwonnen. Met zijn band verkoopt hij mutsen en loopt hij de 100km-run, allebei ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Pas als je de ziekte zelf doorstaat, merk je dat ze overal om je heen zit bij vrienden en familie.”