Bij het incident in de Blikfabriek werd een schot gelost. Daarna werd Sohaib Ahalit gearresteerd.
Volledig scherm
Bij het incident in de Blikfabriek werd een schot gelost. Daarna werd Sohaib Ahalit gearresteerd. © rv

Familie van autistische jongeman in isoleercel gaat zondag betogen: “Free Sohaib!”

AntwerpenDe familie van de opgesloten jongeman Sohaib Ahalit gaat zondagmiddag protesteren tegen de ‘middeleeuwse toestanden’ in de gevangenis van de Begijnenstraat.  Sohaib, die een mentale beperking heeft, is al drie weken opgesloten in een isoleercel nadat hij bij een incident in de Blikfabriek in Hoboken werd opgepakt. 

 1. “Tot 20.000 euro om ‘het’ te regelen”: drugsbende ‘Back on Track’ riskeert tot 10 jaar cel voor mislukte invoer van 2,4 ton cocaïne
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Tot 20.000 euro om ‘het’ te regelen”: drugsbende ‘Back on Track’ riskeert tot 10 jaar cel voor mislukte invoer van 2,4 ton cocaïne

  De kopstukken van een drugsbende die vervolgd wordt voor de invoer van 2,4 ton cocaïne in bananendozen, kregen vrijdagmorgen het volle pond. De openbare aanklager eiste straffen van 10 jaar tegen Kenny V.A., Redouan C.E. en Abdelaziz A. Tegen Gianni F., één van de twee broers uit de Rietschoorvelden in Merksem tegen wiens woning al tal van aanslagen werden gepleegd, riskeert 9 jaar cel. De leuze van de kopstukken? ‘Back on Track’, vrij vertaald als ‘Weer op het goede spoor’.
 1. Parkeerapps worden populairder, maar soms loopt het fout: “Parkeersessie bleef gewoon drie weken doorlopen, hoewel ik slechts drie uur in Antwerpse parking had gestaan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Parkeer­apps worden populair­der, maar soms loopt het fout: “Parkeer­ses­sie bleef gewoon drie weken doorlopen, hoewel ik slechts drie uur in Antwerpse parking had gestaan”

  Ondergronds parkeren via nummerplaatherkenning en de betaalapp 4411 kan onaangename verrassingen brengen. Dirk Martens (Berchem) belandde de voorbije drie weken in een kafkaïaans pingpongspel tussen 4411 (Be-Mobile) en Q-Park, uitbater van parking Steendok op het Zuid. Daar stond hij op 8 september iets meer dan drie uur geparkeerd. “Mijn parkeersessie bleef nadien doorlopen.” Finaal was er dan toch een happy end.