De Graanzuiger, naast het MAS.
Volledig scherm
De Graanzuiger, naast het MAS. © Klaas De Scheirder

Extra Vlaamse steun voor restauratie Antwerpse stoomgraanzuiger

AntwerpenDe Vlaamse overheid trekt 458.240 euro extra uit voor de restauratie van de Stadsgraanzuiger 19, de enige bewaarde operationele stoomgraanzuiger ter wereld. Dat heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bekendgemaakt na een bezoek aan de graanzuiger in Nederland.

  1. Sportpaleis neemt extra maatregel om chaos op dag van Billie Eilish concert te vermijden: “Wie zich er niet aan houdt, mag vertrekken”
    Play
    Antwerpen

    Sportpa­leis neemt extra maatregel om chaos op dag van Billie Eilish concert te vermijden: “Wie zich er niet aan houdt, mag vertrekken”

    Een veertigtal die hard fans van Billie Eilish sloegen gisteren al figuurlijk tent op aan de ingang van het Sportpaleis, maar vanmiddag belooft de drukte pas echt de moeite te worden. Drieduizend van de vijfduizend tickethouders van het middenplein kunnen zich in wachtzones plaatsen om bij de start van het concert door security naar binnen geloodst te worden. Het Sportpaleis neemt ook een extra maatregel: “De gekleurde bandjes moeten de bewegingsvrijheid van de wachtenden enigszins waarborgen.”