Oprichtster Gioia bij Bar Norm.
Volledig scherm
Oprichtster Gioia bij Bar Norm. © Anaïs Stoelen

Ex-opvoedster laat mensen met beperking meedraaien in haar nieuwe koffiebar Bar Norm

Gioia Petrarca (29) opent op 20 november koffie- en lunchbar Bar Norm in de Lange Koepoortstraat in Antwerpen. Naast (h)eerlijke koffie kan je er ook verse boterhammen, quiches en soepen krijgen. Het personeel is een mix tussen gewone werknemers en werknemers met een beperking. Op die manier wil bezielster Gioia mensen met een beperking de kans geven om mee te draaien op de reguliere arbeidsmarkt.

9 reacties

 • Sam Eennaes

  2 jaar geleden
  Heel mooi voorbeeld van inclusief werken. Niet alleen mensen met een beperking werken mee in de koffie- lunchbar, maar ook mensen zonder beperking. Er zouden meer initiatieven moeten zijn zoals deze, waardoor er toch al minder (handelings)verlegenheid heerst ten opzichte van mensen met een beperking.
 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  De koffie en koek zullen beslist wel gesmaakt worden maar of het Engelstalige uithangbord gewaardeerd wordt in de hoofdstad van Vlaanderen de is nog maar de vraag.
 • Yorian Lambrechts

  2 jaar geleden
  Respect kan je ook vakantiewerk daar doen of weekendwerk? Ben wel geïnteresseerd ik heb zelf ook een beperking
 • Charel De sjanteerbaere

  2 jaar geleden
  Weet nu zeker waar we in de toekomst onze koffie gaan drinken.Veel succes gewenst.
 • Kris Meltens

  2 jaar geleden
  In Gouda heb je zo "brownies en downies", een horecagelegenheid waar mensen met down meewerken.
 1. De Grote Schijn is terug van weggeweest: “Het Noorderlicht is er niks tegen”
  PREMIUM
  Deurne

  De Grote Schijn is terug van weggeweest: “Het Noorder­licht is er niks tegen”

  Er is een wolf gespot in het Rivierenhof. Samen met enkele flamingo’s. Het Rivierenhof in Deurne is sinds gisteren weer gevuld met natuurtaferelen gehuld in een mysterieus licht, en dat nog tot 14 november. Al voor de derde keer brengt De Grote Schijn een vleugje magie naar het park met een twee kilometer lange avondwandeling vol kleuren, geluiden, technologie en natuur. “Sommige bomen hebben maar één simpele spot nodig om prachtig te zijn.”
 2. Spoorloze Syriëstrijder Hicham Chaib veroordeeld tot levenslang en verlies Belgische nationaliteit

  Spoorloze Syriëstrij­der Hicham Chaib veroor­deeld tot levenslang en verlies Belgische nationali­teit

  Het Antwerpse hof van assisen heeft Hicham Chaib (40) na een uur beraadslaging bij verstek veroordeeld tot de levenslange opsluiting voor een terroristische moord in Syrië. Het voormalige kopstuk van Sharia4Belgium wordt ook vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank en verliest zijn Belgische nationaliteit. Het hof heeft voorts zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.