De ontslagen sportief directeur Jolan F. moet een maand langer in de cel blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
De ontslagen sportief directeur Jolan F. moet een maand langer in de cel blijven. © rv

Ex-manager SV Roeselare voor hof van beroep: “Ik schaam me dat voor die jongens hun voetbaldroom nu gelinkt is aan een slechte ervaring”

Antwerpen/RoeselareJolan F. (26) uit Berchem heeft woensdag zijn veroordeling tot zes jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling aangevochten voor het hof van beroep in Antwerpen. De twintiger, die vorig jaar nog even sportief directeur was bij het intussen failliete KSV Roeselare, had zestien jonge voetballers seksueel benaderd. Jolan F. betwist de feiten niet meer, maar hoopt op een straf met probatie-uitstel. Het openbaar ministerie vorderde de bevestiging van zijn straf in eerste aanleg.

  1. Weyts en Crevits investeren in Antwerps begeleidingscentrum Wingerdbloei
    Antwerpen

    Weyts en Crevits investeren in Antwerps begelei­dings­cen­trum Wingerd­bloei

    Ministers van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) investeren 440.000 euro in onderwijs op maat voor de zeer kwetsbare jongeren in veilig verblijf. Het gaat dan bijvoorbeeld om jonge meisjes die het slachtoffer werden van mensenhandel of seksuele uitbuiting en soms maandenlang in een gespecialiseerde voorziening blijven. Ook het Antwerpse Wingerdbloei, een begeleidingscentrum voor jongeren en gezinnen met kinderen van 3 tot 18 jaar, krijgt steun.