Philippe De Backer
Volledig scherm
Philippe De Backer © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Ex-liberaal kopstuk Philippe De Backer over schepenwissel in Antwerpen: “Praat het uit als grote jongens en voer bestuursakkoord uit”

Antwerpen“Gá samen die koffie drinken, praat het uit als grote jongens en los het op.” Dat advies geeft voormalig Antwerps liberaal kopstuk Philippe De Backer aan burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld). De Backer roept op om de afspraken die N-VA, Vooruit en Open Vld in 2018 maakten ook uit na te komen. Kortom: een tweede schepen voor de liberalen.

  1. PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbedrijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderenzorg op droog zaad gezet”
    Antwerpen

    PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbe­drijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderen­zorg op droog zaad gezet”

    Oppositiepartij PVDA blijft zich met hand en tand verzetten tegen een gedeeltelijke privatisering van het Zorgbedrijf Antwerpen. “Volgens de stad zal die operatie het Zorgbedrijf versterken. Maar de realiteit is dat De Wever en zijn ploeg de ouderenzorg zélf op droog zaad hebben gezet. Op tien jaar tijd is, rekening houdend met de index, een derde minder geld van de stad naar het Zorgbedrijf gegaan.”