Door speciale lampen te installeren, kunnen de koningspinguïns de felroze vlakken op elkaars snavels beter kunnen zien en zo een betere partnerkeuze maken.
Volledig scherm
Door speciale lampen te installeren, kunnen de koningspinguïns de felroze vlakken op elkaars snavels beter kunnen zien en zo een betere partnerkeuze maken. © ZOO Antwerpen

Europese primeur in Antwerpse Zoo: speciale lampen helpen pinguïns de juiste partner vinden

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Pinguïn op 25 april zet de Antwerpse Zoo de dieren graag extra in de kijker. Ook letterlijk. Door speciale lampen te installeren, kunnen de koningspinguïns de felroze vlakken op elkaars snavels beter zien en zo een betere partnerkeuze maken. Het experiment is uniek in Europa.

0 reacties

 1. De Carrousel trapt theaterseizoen af met spectaculaire constructie en zicht op de Schelde: “Wind dient als ventilatie”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De Carrousel trapt theatersei­zoen af met spectacu­lai­re construc­tie en zicht op de Schelde: “Wind dient als ventilatie”

  Vier laadcamions, rond de 2600 stukken hout en 3 weken werk: de opbouw van De Carrousel was allesbehalve simpel. Maar wie nu langs de Ledeganckkaai kuiert, kan haast niet naast het houten gevaarte kijken waarop 120 voorstellingen het licht zullen zien. Met zijn tragikomedie ‘De Meisje’ beet artiest Jaouad Alloul, bekend van The Voice, zaterdag de spits af: “Het lijkt hier net op een installatie van het Burning Man festival.”
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op