Eugeen Van Mieghem beeldt hier zijn vrouw Augustine en zijn zoontje Eugeen jr. af.
Volledig scherm
PREMIUM
Eugeen Van Mieghem beeldt hier zijn vrouw Augustine en zijn zoontje Eugeen jr. af. © Klaas De Scheirder

Eugeen Van Mieghem als de Antwerpse Rembrandt: “Magistrale reeks tekeningen van zieke vrouw Augustine voor het eerst samengebracht”

AntwerpenEugeen Van Mieghem (1875-1930) geldt als de chroniqueur van het leven in de Antwerpse haven en van de landverhuizers in het begin van de twintigste eeuw. Maar zijn reeks tekeningen van zijn vrouw Augustine Pautre, die al op haar 24ste aan tuberculose sterft, vormen het meest aangrijpende en intense werk dat hij ooit zou afleveren. Daarvan zijn er nu 75 samengebracht op een magistrale tentoonstelling in Museum De Reede.

  1. “Dubai moet beloftes nakomen”, zegt minister Verlinden bij start offensief tegen drugsmaffia
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Dubai moet beloftes nakomen”, zegt minister Verlinden bij start offensief tegen drugsmaf­fia

    “Een Europese vuist moet in Dubai op tafel slaan.” Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden leidde dinsdagmiddag Europees commissaris Ylva Johansson en tientallen Europese journalisten rond in de Antwerpse haven. Het was de start van een offensief tegen de drugsmaffia waarbij minister Verlinden volgende maanden samenzit met (privé-)partners in binnen- en buitenland. Ze gaat ook zelf op bezoek in ‘donorlanden’ Ecuador en Colombia.