Oud-leraar geschiedenis Eric Arnst vervangt de komende zes weken een collega met zwangerschapsverlof: “Een wildvreemde die de school niet kent, kan je dit niet laten doen”.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-leraar geschiedenis Eric Arnst vervangt de komende zes weken een collega met zwangerschapsverlof: “Een wildvreemde die de school niet kent, kan je dit niet laten doen”. © Gregory Van Gansen / Photo News

Eric (69) komt na drie jaar terug uit pensioen om lerarentekort op te vangen: “Ik heb geen seconde getwijfeld”

Berchem/EssenIn 2018 ging hij met pensioen, maar vandaag staat hij weer voor de klas. Historicus Eric Arnst (69) ruilt op vraag van de schooldirecteur zijn imkerpak zes weken in voor een das, blazer en een voltijdse post als leerkracht geschiedenis in de!Kunsthumaniora in Berchem. Tijdens zijn carrière meldde hij zich niet één dag ziek, tot hij tien jaar geleden kanker kreeg. “Ik ben heel betrokken bij de school, maar langer dan zes weken hoeft voor mij niet meer.”

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Aanleg aanmeerlocaties Scheldetunnel start op 6 december: “Mogelijk geluids- en trillingshinder”
  Antwerpen

  Aanleg aanmeerlo­ca­ties Scheldetun­nel start op 6 december: “Mogelijk geluids- en trillings­hin­der”

  Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, start op maandag 6 december met de aanleg van twee aanmeerlocaties op de Schelde voor de bouw van de nieuwe Scheldetunnel. “Zo laten we de aan- en afvoer van grondstoffen en materialen maximaal via het water verlopen en halen we heel wat vrachtwagens van de weg.” De aanleg van deze aanmeerlocaties veroorzaakt mogelijk geluids- en trillingshinder.