Ook politiewagens zullen op de Turnhoutsebaan geen fietsers meer mogen inhalen
Volledig scherm
Ook politiewagens zullen op de Turnhoutsebaan geen fietsers meer mogen inhalen © Klaas De Scheirder

“Er zal streng gecontroleerd worden”: Turnhoutsebaan wordt fietsstraat met zone 30 én inhaalverbod voor auto’s

AntwerpenDe Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Dat meldt Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). In een fietsstraat geldt zone 30 en mogen auto’s niet inhalen.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 1. 85 leerlingen en leerkrachten De Boomgaard tweede keer getest: “Moet mijn kleinzoon wel opvangen, want ouders zijn gaan werken”
  PREMIUM
  Wommelgem

  85 leerlingen en leerkrach­ten De Boomgaard tweede keer getest: “Moet mijn kleinzoon wel opvangen, want ouders zijn gaan werken”

  Sinds vorige week donderdag is GO! Basisschool De Boomgaard in Wommelgem gesloten door een corona-uitbraak. Woensdagmiddag kwamen 85 kleuters, lagereschoolkinderen en leerkrachten naar school voor een tweede test. Enkele ouders kregen het niet over hun hart hun wenend kind een wisser in de neus te laten steken. Daardoor moeten de kinderen de quarantaine tot en met zaterdag uitzitten, terwijl dat niet nodig is voor wie een tweede negatieve test aflegt.