Youssef(rechts) liet Abdelkader bij hem douchen, gaf hem nieuwe kleren en ging met hem naar de kapper.
Volledig scherm
Youssef(rechts) liet Abdelkader bij hem douchen, gaf hem nieuwe kleren en ging met hem naar de kapper. © SCA

"Enige wat je nodig hebt, is een groot hart"

ANTWERPEN/MAROKKOEen man met het hart op de juiste plaats, de Antwerpse stand-up comedian Youssef El Mousaoui (40). Sinds vorig jaar trekt hij in de zomer naar zijn roots in Marokko om geld in te zamelen voor weeshuizen. Maar deze week haalde hij ook een dakloze van de straat. Hij gaf de 45-jarige man een 'make-over' en zorgde voor een reünie met zijn familie. "Je hebt geen grote organisatie nodig om iemand terug op het juiste pad te brengen, alleen een groot hart."

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar