Youssef(rechts) liet Abdelkader bij hem douchen, gaf hem nieuwe kleren en ging met hem naar de kapper.
Volledig scherm
Youssef(rechts) liet Abdelkader bij hem douchen, gaf hem nieuwe kleren en ging met hem naar de kapper. © SCA

"Enige wat je nodig hebt, is een groot hart"

ANTWERPEN/MAROKKOEen man met het hart op de juiste plaats, de Antwerpse stand-up comedian Youssef El Mousaoui (40). Sinds vorig jaar trekt hij in de zomer naar zijn roots in Marokko om geld in te zamelen voor weeshuizen. Maar deze week haalde hij ook een dakloze van de straat. Hij gaf de 45-jarige man een 'make-over' en zorgde voor een reünie met zijn familie. "Je hebt geen grote organisatie nodig om iemand terug op het juiste pad te brengen, alleen een groot hart."

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. ASSISEN. 25 jaar cel voor Selahaddin Tankisi die kleermaker Mehmet Özkaraman vermoordde. “Ex-vriendin Nuray treft ook blaam omdat ze hem liet denken gechanteerd te worden.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. 25 jaar cel voor Selahaddin Tankisi die kleermaker Mehmet Özkaraman vermoordde. “Ex-vrien­din Nuray treft ook blaam omdat ze hem liet denken gechan­teerd te worden.”

  25 jaar in de cel. Dat is het toekomstbeeld dat Selahaddin Tankisi nu tegemoet treedt als straf voor de moord op kleermaker Mehmet Özkaraman. Het kostte de jury een slordige drie uur om tot die beslissing te komen. Tankisi had deze morgen al laten weten dat hij iedere straf die hem werd opgelegd zou aanvaarden. Opvallend was dat de jury Mehmets ex-vriendin Nuray K. medeverantwoordlijk hield voor de fatale confrontatie. “Ze maakte misbruik van Tankisi’s onkunde op relationeel gebied.”