De B1 was in gebruik tot de zomer van 2015. Sindsdien ligt hij in het eerste droogdok aan het Kattendijkdok in Antwerpen.
Volledig scherm
De B1 was in gebruik tot de zomer van 2015. Sindsdien ligt hij in het eerste droogdok aan het Kattendijkdok in Antwerpen. © Agentschap Onroerend Erfgoed

Enige overblijvende emmerbaggermolen in Antwerpen voorlopig beschermd

De Emmerbaggermolen B1 aan het Kattendijkdok in Antwerpen is voorlopig beschermd als varend erfgoed. Dat heeft Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, beslist.

0 reacties

 1. Leider ‘bende van Mega Toby en Sproetje’ vrijgesproken in hoger beroep: “Herkenning op foto en persoonsbeschrijving niet voldoende bewijs.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Leider ‘bende van Mega Toby en Sproetje’ vrijgespro­ken in hoger beroep: “Herkenning op foto en persoonsbe­schrij­ving niet voldoende bewijs.”

  Een grote verrassing was het niet, aangezien het parket op de zitting van 26 maart zelf reeds had gevraagd om de vrijspraak voor de beklaagde ex-agent Tom D.J. (40). Die zou in 2015 en 2016 samen met enkele collega-inspecteurs verschillende illegalen in elkaar hebben geslagen en beroofd. Na een veroordeling in eerste aanleg oordeelde het hof van beroep vandaag dat Tom D.J. vrijuit gaat. “Mijn cliënt is natuurlijk opgelucht dat hij gezuiverd is van alle laster.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”