Anne-Marie T'Sas en Dominique Krem maken indruk in Sint-Petersburg met hun videoclip over het 872 dagen durende beleg van de stad in de Tweede Wereldoorlog.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Marie T'Sas en Dominique Krem maken indruk in Sint-Petersburg met hun videoclip over het 872 dagen durende beleg van de stad in de Tweede Wereldoorlog. © RV

En dan klopt een Russische tv-zender bij je aan... Antwerps-Frans koppel ontroert Sint-Petersburg met videoclip over oorlogsleed in WO2

Antwerpen/Mechelen/BeerzelHet leven zit vol verrassingen. Maar dat Anne-Marie T’Sas en Dominique Krem uit Beerzel (Putte) op 8 september de Russische tv zouden halen: dát hadden ze echt nooit gedacht. Het koppel met respectievelijk Antwerpse en Franse roots doet dat met een videoclip over het gruwelijke ‘Beleg van Leningrad’ (1941-1944). Vertrekpunt: de onthutsende dagboeken van kinderen in een stad waar 1 miljoen doden vielen.

  1. Antwerpse haventrafiek blijft mooi groeien, maar tekort aan nieuwe dokwerkers is probleem: “Te strak keurslijf door wet-Major”
    Antwerpen

    Antwerpse haventra­fiek blijft mooi groeien, maar tekort aan nieuwe dokwerkers is probleem: “Te strak keurslijf door wet-Ma­jor”

    Met een stijging van net geen 5 procent in de totale goederenoverslag over de voorbije negen maanden lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de haven van Antwerpen. Toch sluipt er ongerustheid in de rangen: door een tekort aan nieuwe dokwerkers en files aan de terminals heeft Antwerpen zeer recent trafiek verloren aan concurrerende havens als Le Havre en Bremen.