Elias Renard met zijn volgteam, zijn broer en twee vrienden.
Volledig scherm
Elias Renard met zijn volgteam, zijn broer en twee vrienden. © rv

Elias (29) fietst 500 kilometer voor overleden vriendin

Borgerhout510 kilometer heeft Elias Renard (29) uit Berchem in de benen. Zaterdagmiddag kwam hij aan in het Te Boelaerpark, onder luid gejuich van familie, kennissen en vrienden, na een rit van 19 uur op de fiets. Hij zamelde zo meer dan 13.000 euro in voor het Berrefonds, om overleden vriendin Fien Téblick en haar zoontje Rik te eren. Zij kwamen in januari om in een zwaar ongeval. 

 1. Dieter Dekoninck (30) nam deel aan twee Olympische Spelen: “Over het algemeen kijk ik er met heel veel genot op terug”
  Zwemmen bijna vergeten olympiërs

  Dieter Dekoninck (30) nam deel aan twee Olympische Spelen: “Over het algemeen kijk ik er met heel veel genot op terug”

  Dieter Dekoninck heeft België tweemaal vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Zowel in Londen (2012) als in Rio (2016) kwam Dekoninck in actie met de Belgische aflossingsploeg. Op zijn 25ste besloot hij te stoppen met zwemmen. Met de Spelen in Tokio in zicht blikten we met de inmiddels 30-jarige Dekoninck terug op zijn carrière.
 2. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”